Nyheter Artiklar Resereportage
Start / Nyheter / resereportage

Stockholmsresan

Stockholmsresan 13-15/11-10

Fredagen den 11 november åkte 7 SkåneBajarna upp till Stockholm med minibuss. Målet med resan var att se cupfinalen mellan Bajen och Helsingborg. Det blev även en bandymatch och en handbollsmatch under helgen.

Väl uppe i Stockholm blev det samling på Pizzeria Platini vid Zinken, innan matchen Bajen-Västerås SK i bandyns elitserie. Där anslöt ytterligare ett antal SkåneBajare som var uppe i stan å jobbet o kärlekens vägnar. Efter diverse språkproblem med personalen som inte förstod landskronamål så begav vi oss till zinkens öltält för att insupa atmosfären och stödja Bajen genom att köpa öl (överskottet från öltältet går till Hammarby bandy). Matchen var en besvikelse. Bajen spelade bra och hade många chanser att vinna men lyckads inte göra mål, vilket resulterade i att VSK vann med 5-2. På läktaren höll vi SkåneBajarna igång rejält och herr ordförande lyckades dra igång hela läktaren, med ramsor och sång. Efter matchen delade vi upp oss. Halva SkåneBajargänget begav sig ut till Bredäng för att se Bajen Fans IF vinna över Kista HC i ishockeyns div 3 och hälsa på de lokala förmågorna kring centrum. Den andra delen begav sig Zinken tältet och fortsatt sponsring av Hammarby Bandy.

Lördagen gick i splittringens tecken. Någon värmde på en bowlinghall, några i en källare och de övriga på någon av söders alla pubar. Även under matchen var vi splittrade på Söderstadions alla sektioner. Matchen som var Bajens 3:e cupfinal slutade med förlust, men med vinst på läktaren där övriga fotbollssverige fick sig en uppvisning i hur läktarkultur ska gå till. Kvällen slutade på 91:an som ligger vid Eriksdalshallen där både nya och gamla SkåneBajare slöt upp för att dricka gravöl.

Söndagen började där lördagen slutade, på 91:an, för att värma upp inför matchen mellan Bajen-Sävehof i elitserien i handboll. Matchen tog slut innan den hade börjat, genom att Sävehof tog en 10-måls ledning som de sedan bevakade resten av matchen. Det orsakade en avslagen stämning både i Eriksdalshallen och hos oss SkåneBajare. Matchen slutade 17.30 och därefter tog en 9-timmas lång resa vid, innan vi var hemma i Skåne igen. Resan var uppskattad, men inte resultaten:

3 dagar, 3 matcher, 3 förluster…

Hasse

Bajen tar SM-guld i år!

Bajen tar SM-guld i år!

Inte i fotboll men väl i rugby. Bajen har i alla fall guldvittring efter segern mot Pingvin i rugbyns elitserie i lördags (100821). Matchen var en del av Trelleborgs rugbyfestival och spelades på Pilevallen i Trelleborg. Pilevallen är en riktigt trevlig liten idrottsplats med både klubbhus med pub (priset på biran var mycket prisvärt 25 kr) och en liten läktare med tak (tyvärr så är Pilevallen rivningshotad, då de styrande i Trelleborg vill bygga exklusiva bostadsrätter på platsen).

Matchen började med att Bajen tog 7 poäng, något som de flesta grönvita i publiken missade på grund av okunskap kring rugbyns regelverk. Tack vare E-22 ende representant kunde de närvarande SkåneBajarna ca 15 st snabbt få sig en uppdatering kring rugbyns poängsystem och under resten av matchen både jublades och sjöngs det på rätt ställe. I vanlig ordning när SkåneBajarna är på plats blev det sång under större delen av matchen vilket inte var svårt med soligt väder, god öl och Bajenseger. Tack vare läktarens tak blev det en riktigt bra akustik. Att ett rugbylag i 12-årsåldern från Göteborg (!) stundtals hjälpte till att sjunga Bajen-sånger gjorde inte saken sämre.

Bajen tog snabbt ledningen i matchen och drog ifrån. Efter paus slog Bajen av på takten och tog endast två poäng. Tack vare det goda spelet före paus gjorde att Bajen kunde vinna med 29-7 och krossa Pingvins drömmar om slutspel.

Efter matchen tackade rugbylaget för stödet. I samband med en avslutningsöl i klubbstugan tog undertecknad ett snack med lagledaren i rugbylaget som var orolig över om Bajen skulle fixa favorittrycket i serien, efter den starka inledningen på säsongen. Bajen är i rugbysammanhang mer vana att slå ur underläge. Vi hoppas att laget fixar det och det blir ett grönvitt sm-guld i början på oktober.

Hasse

Femte avgörande

SMS-dialog:

Valborgs funderingar

Ellos vs Bajen

Hur var egentligen resan till postorderland? Camilla har svaret:

Torsk i Ystad

Tjoho, det här hade vi kunnat slippa...

H 43-Bajen 11/3-2009

Staffans sista match i Skåne?

IFK Trelleborg-Bajen

Matchrapport från IFK Trelleborg-Bajen 25/2-2009

Lugi-Bajen 28/12 -08

Camilla ger sin syn på Lugi-Bajen

Ystad brinner!

Matchrapport från YIF-Bajen i handboll

Löddrar det om Ldb när det regnar?

Onsdagen den 27 augusti var det dags för den uppskjutna matchen mellan Ldb Malmö fc och Bajen på Malmö IP i damallsvenskan.

En solig lördag i maj

Bajens match mot Kristianstad i damallsvenskan

Semifinal i Lund

Handbollssäsongen 07-08 har bjudit på hela sex seriematcher i Skåne för oss SkåneBajare. Som tur är så blev det en sjunde skånematch denna säsong, semifinal mellan H43 och Bajen, match 2:5.

Hata Helsingborg?

Hata Helsingborg fungerar bra mot Hif men fungerar den lika bra mot Olympic Viking Helsingborg i handboll? Det kan man fundera över.

Sista seriematchen i idrottshallen?

I fredags var det match mellan Hammarby och Lugi i sporthallen i Lund. En match som tidigare säsonger betytt toppmöte i handbollens elitserie. Inför årets match var förutsättningarna annorlunda. Lugi har under säsongen sjunkit långt ned i tabellen och årets match hade mer karaktären av “toppen mot botten”.

Ett avslut med drag, en fredagkväll i Ängelholm

Matchrapport från Rögle-Bajen

En onsdag i Trelleborg

Matchrapport från IFK Trelleborg-Hammarby

Efter två månaders frånvaro så var det äntligen dags för de regerande svenska mästarna Hammarby att spela match i Skåne. Motståndare var IFK Trelleborg, ett lag som gör sin andra säsong i elitserien och som verkar ha fastnat i bottenträsket.

Malmö - Göteborg t o r

Samlingen var utsatt till en kvart innan avresan kl. 13.00 och alla var på plats vid Mö IP. Bussen med Chrille och Kungen kom 12.50 och klockan ett drog vi norrut mot silstaden Göteborg. Redan när vi hade kört ett antal meter i Mö kändes lukten. Kan det verkligen vara så när avståndet till götet är närmare 30 mil. Det måste vara starka vindar och tunga dofter. Jag satt en stund och funderade och kom på att det var ju grabbarna från Landskrona som luktade så. Supra, om du inte visste det innan.

Vår resa till Borås alt. vårresa till Borås

Efter några timmars sömn drar jag igång detta skrivande. Var skall jag börja? Ingen aning men det lossnar förhoppningsvis. Jo vi drog iväg till matchen i går strax efter 13 från Malmö. Skönt och ljummet väder och så kom det några stänk. Låter som en Edvard Perssonsång men det är det inte. Sara och Kungen och chaffisen mötte upp oss på bussen och så drog vi iväg. Ingen lukt från Landskronagänget. De har kanske lagt ner Supra. Jag gick en runda på bussen men det luktade riktigt gott. Skönt att lämna Malmö och Skåne detta land som de ännu inte grävt bort fast de håller ju på och gräver överallt på vägarna så nog görs det många försök vet ja. Malmö en skum stad med en underlig befolkning. I söndags lämnade jag simhallen för att promenera hem och passerade en butik som har skylten “Allt för sömnad” och genast fick jag en massa idéer i skallen, inte Skallen från Ronneby utan där jag brukar sätta på Bajen Fansmössan. Sätta på? Alltså där man placerar mössan. Ovanför torson om där nu finns någonting, det verkar ju vara populärt med torson utan knoppar. Nåväl vidare i berättandet.

Nästa resa

Inga aktuella resor

Nästa match i närheten
Slumpmässig bild
Sök album
Sökning