Nyheter Artiklar Resereportage
Start / Nyheter

När Nacka kom till Borrby

Nu har även Skåne en staty av Nacka.

Fredagen den 18 juni 2010 avtäcktes statyn av Lennart “Nacka” Skoglund på Borrby IP i det lilla pittoreska samhället Borrby på Österlen. Anledningen till att en staty över Nacka rests på Borrby IP är att han spelade en vänskapsmatch där den 10 juni 1960 mellan det Brasilianska laget Fluminense FC och Österlenskompinationen. Nacka spelade en halvlek och Fluminense FC vann matchen med 11-0.

Utöver ett hundratal Borrbybor var Kenta “Mr Hammarby” Ohlsson, Ronnie Hellström, Karl-Evert “Ya” Skolglund och åtta SkåneBajare på plats. Arrangemanget var väl genomtänkt med avtäckning av statyn innan match och Nacka-minnen i paus med Ronnie, Kenta och Ya. Under invigningen spelade Hugos Jazzkapell tolkningar av Nackas “Vi kommer tillbaka” och “På min mammas gata”.

De flesta av de närvarande SkåneBjarna passade på att få sina Bajen-tröjor signerade av Kenta, Ronnie och Ya, främst tröjan “Gamla Hjältar”. Ronnie och Kenta blev positivt överraskade av tröjan, men de kommenterade halvt på skämt, halvt på allvar om Kennedy platsade in med det övriga gänget på tröjan (tröjan pryds med en bilda av Nacka, Kenta, Ronnie och Kennedy).

Nu har Skåne sin egen Nacka staty. Återstår att se om vi SkåneBajare kan skapa en tradition med hyllning på julafton, eller om det blir en hyllning på sommaren istället. Borrby är en riktig sommaridyll och Borrby IP ligger mycket vackert. För er som har vägarna förbi rekommenderas ett besök (bilder från arrangemanget kommer senare).

Hasse

Publicerad:2010-06-19

Nästa resa

Inga aktuella resor

Nästa match i närheten
Slumpmässig bild
Sök album
Sökning